português  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ZÚ Lisabon
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Účast na festivalu Terras sem Sombra 2023 - koncert violoncellisty Jana Pecha

Česká republika se zúčatnila již 19. ročníku festivalu vážné hudby Terras sem Sombra. Dne 14. října 2023 v rámci festivalu vystoupil v městečku Odemira český violloncellista Jan Pech.
 

Pozvání Velvyslanectví ČR v Portugalsku na festival Terras sem Sombra přijal přední český violoncellista Jan Pech, který v rámci svého sólového koncertu představil nejen klasiku od J. S. Bacha, ale také soudobou českou tvorbu, a to dílo od Ondřeje Kukala “Violoncelliana” a dále Tři monology pro violoncello od Viktora Kalabise. Uvedený koncert byl v místním městečku velkou udalostí, místní kostel v Odemiře byl zcela zaplněn. O uvedené koncertu referovala mnohá místní i celorepubliková média (RTP 1, Correio do Alentejo, Correio de Lagos, Voz do Algarve, Diário do Notícias, Jornal Sudoeste a další).

Součásti programu festivalu bylo také přepomenutí památného letu z roku 1924, který na křídlech letadla Patria spojil Portugalsko s Makaem. Další součástí programu byla přítomnosi vědkyně Simone Lakner (na pozvání Velvyslanectví Rakouska), která vedla workshop zaměřený na biodiverzitu.