česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: Wikipedia
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Eurovize 2024 - důležité informace pro návštěvníky

(Archivní článek, platnost skončena 12.05.2024.)

Blíží se hudební událost roku - Eurovize 2024! Letos se koná ve švédském Malmö od 7. do 11. května. Českou republiku bude na Eurovizi reprezentovat zpěvačka AIKO. S ohledem na to, že se soutěž bude konat ve Švédsku, přikládáme důležité informace, které by vám mohly být užitečné.
 

  • Bezpečnostní opatření

Z důvodu zesílených bezpečnostních opatření budou v Malmö a jeho okolí nasazeny dodatečné policejní složky, které pečlivě monitorují situaci a starají se o bezpečí obyvatel i návštěvníků. Prosíme vás, abyste s nimi spolupracovali a dodržovali jejich pokyny. Více informací v angličtině ZDE či ZDE

Vzhledem k rozsáhlým bezpečnostním opatřením v arénách a na oficiálních místech konání Eurovize je zvýšené riziko násilných útoků právě MIMO zmíněná oficiální místa.

Pokud dojde k násilným nepokojům, nevyhledávejte ochranu a bezpečí u policie, jelikož právě ta může být cílem násilníků.

V přiložené galerii níže naleznete info mapy ohledně záteras a demonstrací.

  • Bezpečnostní kontroly

V rámci Eurovize budou k dispozici dva vstupy do vesničky Eurovize, které budou pečlivě a důsledně monitorovány. Na těchto vstupech probíhá důkladná kontrola, aby se zajistilo, že návštěvníci nevnesou zakázané předměty. Prosíme o trpělivost a spolupráci s bezpečnostními pracovníky. Více informací ZDE

  • Omezení tašek a batohů

Upozorňujeme, že je zakázáno si do vesničky Eurovize či do míst spojených s Eurovizí přinášet tašky. Peněženky nebo malé kabelky jsou povoleny, ale prosíme o minimalizaci přinášených věcí. Více informací ZDE
 

Doporučení a varování

  • V celém městě, zejména blízko vesničky Eurovize, bude probíhat zvýšená bezpečnostní opatření a namátkové kontroly - mějte vždy při sobě platné doklady a hlídejte si je.
  • Všechny návštěvníky vyzýváme, aby se vyhýbali demonstracím a shromážděním.
  • Pokud pojedete autem, doporučujeme nenechávat v autě žádné cennosti, doklady ani peníze, ani při pouhé zastávce na benzínové pumpě nebo odpočivadle. Vše důležité si vezměte s sebou.
  • Ve Švédsku a Dánsku existují gangy kapsářů, které často operují ve vlacích a veřejných prostranstvích. Buďte opatrní a neodcházejte od svých osobních věcí ani na chvíli, například při návštěvě toalety ve vlaku si osobní věci vezměte s sebou. Mějte vždy při sobě doklady a peníze a vyhněte se usínání ve vlaku, abyste minimalizovali riziko krádeže.
  • Rozdělte si osobní doklady, jako je cestovní pas a občanský průkaz a dejte si je na různá místa; naskenujte si je do svého telefonu pro případ potřeby.
  • Snažte se vyvarovat velkých shromáždění osob, pokud je to možné, a vždy si pečlivě hlídejte doklady a peníze. Nedoporučuje se je nosit v kapse nebo v zadní kapse zavazadla.
  • Mějte s sebou platné cestovní pojištění, abyste byli připraveni na nečekané události.
  • Registrujte se do databáze DROZD – odkaz ZDE
  • V případě krádeže to ihned nahlaste na nejbližší policejní stanici.
  • Pokud ztratíte své doklady a nemáte na co odcestovat zpět do České republiky, kontaktujte Honorární konzulát v Malmö (případně velvyslanectví ve Stockholmu, odkaz níže) s už vyhotoveným policejním protokolem kvůli vystavení cestovního průkazu – odkaz ZDE. Pokud stále máte doklad, na který můžete odcestovat zpět do ČR, nahlaste událost pouze policii a vyžádejte si policejní protokol, případně alespoň jeho číslo.  
  • V případě nouze – při ohrožení zdraví, života a závažných potížích kontaktujte nouzovou linku velvyslanectví v Kodani (tel. +45-28139602) nebo ve Stockholmu (tel. +46 703255156).

 

Galerie


Eurovize 2024