한국어  česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ZÚ
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Týden české kultury 6.-11.7.2021

6. července otevřel své brány veřejnosti Týden české kultury, který je součástí Světových týdnů kultury 2021 v Pyeongtaeku.

Týden české kultury, pořádaný městem Pyeongtaek a Pyeongtaek International Exchange Foundation (PIEF), nabízí různé programy k ochutnávání a prožívání české kultury, které byly připraveny ve spolupráci s českým velvyslanectvím, Czech Tourism a Českým centrem v Soulu.

Na zahajovacím ceremoniálu se český velvyslanec Gustav Slamečka a starosta města Pyeongtaek Jung Jang-Seon podělili o svá očekávání, že tato akce podpoří přátelské vztahy mezi Koreou a Českou republikou, a vyměnili si pamětní dary zastupující každou zemi. Zejména s důrazem na přátelství mezi městem a velvyslanectvím český velvyslanec rovněž zmínil, že doufá, že Týden české kultury poslouží jako vynikající příležitost připomenout Česko korejským občanům v této době mnoha cestovacích omezení.

Jako týdenní programy v rámci Týdne české kultury (6.–11. července) konaného v knihovně Baedari si návštěvníci mohou užít „Výstavu 100 let českých kreslených filmů“ Českého centra, „Fotografickou výstavu českých hradů a fotobudku“ od Czech Tourism a také výstavu české literatury přeložené do korejštiny. Po rezervaci u PIEF na vás čekají také různé zajímavé programy, včetně hodin vaření české kuchyně, představení Sugunga hrané českými loutkami a koncertu české klasické hudby.

Týden české kultury

Týden české kultury